Зі зміною генпідрядника запорізького переїзду через Дніпро до 93 мільйонів подорожчав і проект
23.01.2012   //  

Служба автомобільних доріг у Запорізькій області 16 січня уклала угоду з АТЗТ «Київсоюзшляхпроект» на коригування проектно-кошторисної документації будівництва автотранспортної магістралі через Дніпро в Запоріжжі вартістю 93,29 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки «Київсоюзшляхпроект» раніше отримав підряд на проектування цієї магістралі. Однак у зв’язку зі зміною замовника будівництва та передачею об’єкту будівництва з комунальної до державної власності виникла потреба в проведенні нової процедури закупівлі.

Також АТЗТ «Київсоюзшляхпроект» отримало і підряд на здійснення авторського нагляду по об’єкту вартістю 0,72 млн грн.

Нагадаємо, в 2011 році уряд домігся передачі до державної власності недобудованого переїзду через Дніпро, після чого було змінено генпідрядника будівництва вартістю 3,22 млрд грн. Замість ПАТ «Мостобуд» вінничанина Володимира Продівуса генпідрядником було обрано ВАТ «Уманьавтодор» Бахтіяра Сапаєва, який раніше очолював державну компанію «Автомобільні дороги України».

Напередодні зміни генпідрядника «Київсоюзшляхпроект» отримало підряд на додаткові проектні роботи по автотранспортній магістралі вартістю 43,02 млн грн. Ця компанія була розробником проекту від початку будівництва в 2004 році. «Київсоюзшляхпроект» є провідною проектною організацією, яка проектувала Подільський, Південний та Московський мостові переходи в Києві та низку інших об’єктів в Україні та за кордоном.