Вертолітний майданчик для Януковича біля парламенту будують продавці бурової установки
21.01.2012   //  

Вертолітний майданчик біля Верховної Ради, яка використовуватиметься для польотів Віктора Януковича в «Межигір’я», будує ТОВ «Амедус ко». Засновники фірми мають безпосереднє відношення до британської фірми «Highway Investment Processing», яка продала «Чорноморнафтогазу» першу в 2011 році бурову установку. Про це повідомляється в статті «Дзеркала тижня».

5% «Амадеус ко» належать такому собі Олександр Хомяку, що виконує ще і директорські функції. А 95% української фірми належить британській фірмі «Fineroad business LLP». Вона заснована 16 грудня 2010 року за два тижні до рішення Київради про виділення земельної ділянки в районі Верховної Ради і Аскольдової могили для будівництва вертолітного майданчика. Засновниками фірми є «Ireland & Overseas Acquisitions» і «Milltown Corporate Services» (Беліз). Ці ж офшорки також є засновниками продавця бурової установки «Highway Investment Processing». Адреса реєстрації фірми «Highway» в Кардіффі (Уельс) той же, що і у «Fineroad».

«Fineroad business LLP» увійшла до складу засновників «Амадеус ко» 14 березня 2011 року, через чотири дні після того, як конкурсний комітет «Черноморнафтогаза» акцептував пропозицію «Highway Investment Processing» з продажу бурової установки за $400 млн при її вартості у виробника $250 млн. На сьогодні «Highway Investment Processing» ліквідовується. Сама бурова установка зараз знаходиться в Туреччині, де з нею проводять монтажні роботи.

Нагадаємо, вертолітний майданчик знаходиться на даху комплексу, що будується, усередині якого будуть приміщення для гри в покер, зал ігрових автоматів, дискобар, танцмайданчик, ресторан і інші розважальні заклади.