«Прокладка» Януковича-Іванющенко отримала 660 мільйонів на розв’язку до обухівської траси
19.01.2012   //  

КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м.Києва» 12 січня уклала угоди на генпідрядні роботи з проектування та будівництва другої черги транспортної розв’язки на примиканні проспекту Науки до Столичного шосе у Голосіївському районі м.Києва. Вартість угод склала 675,82 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ЗАТ «Укратоменергобуд» отримає 660,33 млн грн. за будівельні роботи, які потрібно завершити в травні. АТЗТ «Київсоюзшляхпроект» отримає за проектування 15,49 млн грн.

Будівництво розв’язки ведеться за кошти державного бюджету в рамках підготовки до Євро-2012. Розвязка має полегшити рух в напрямку Обухова на виїзді з Києва.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки ці компанії раніше отримали підряди на будівництво першої черги розв’язки і замовник був задоволений виконанням робіт. Нагадаємо, будівництво першої черги коштувало 120 млн грн.

Три роки тому народний депутат від Партії регіонів Андрій Деркач у зверненні до прем’єр-міністра Юлії Тимошенко заявив про «наявність стійких корупційних ланок в атомно-енергетичній галузі на прикладі ЗАТ «Укратоменергобуд» Він звинуватив у взаємодії з керівниками міністерства та галузі компанію, яка на той час мала найбільший обсяг фінансування і договорів з ДП «Енергоатом».

Після інавгурації Віктора Януковича «Укратоменергобуд», яке контролює голова правління Валерій Штогрін, отримує державні підряди здебільшого в будівельній сфері. Окрім вищезгаданого підряду на першу чергу транспортної розв’язки вартістю 120 млн грн., минулого року ЗАТ «Укратоменергобуд» отримало 174 млн грн. на будівництво дороги до аеропорту «Жуляни», який контролюється народними депутатами від Партії регіонів Юрієм Іванющенко та Василем Хмельницьким. При цьому вартість дороги склала близько 50 млн грн. за кілометр. Також фірма отримала близько 300 млн грн. на будівництво нового офісу Генпрокуратури, очолюваної близьким до Януковича Віктором Пшонкою.