Держпідприємство від безвиході купило у Коломойського аміаку на 68 мільйонів
19.01.2012   //  

Дніпродзержинське державне підприємство «Екоантилід» 13 січня уклало угоду з ПАТ «Дніпроазот» на придбання 12 тис тон аміаку рідкого технічного за 67,56 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Аміак придбано по 5630 грн./т по неконкурентній процедурі закупівлі «в одного учасника», оскільки держпідприємство технологічно прив’язане до комунікацій приватної компанії Ігоря Коломойського.

«ДП «Екоантилід» розташовано на території ПАТ «Дніпроазот» і має з ним спільні технологічні мережі. До них відноситься трубопровід, по якому під тиском аміак рідкий технічний з колектора «Дніпроазоту» поступає у випарювач аміаку цеху 6/2 (виробництво кислоти  азотної) «Екоантиліду». У зв’язку з приватизацією ДПО «Азот» у 1993 р. спільні мережі стали належати ПАТ «Дніпроазот». ДП «Екоантилід» виявився приєднаним до приватних комунікацій. Приймати аміак рідкий технічний з інших джерел (залізничними цистернами) немає можливості, через відсутність вузла прийому аміаку і умов для його зберігання на підприємстві – немає складу рідкого аміаку», – йдеться в обґрунтуванні.