Донеччани вже мають бачити відремонтований за 1 мільйон фасад дитячого палацу
18.01.2012   //  

Управління освіти Донецької міськради 21 листопада уклало угоду з ПП «Аква-Сіті» на капітальний ремонту фасаду міського палацу дитячої та юнацької творчості на бул.Шевченка, 23, м.Донецьк. Вартість угоди склала 1,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги було проведено за некоректною процедурою закупівлі «в одного учасника». Це обґрунтовувалось незадовільним станом приміщення та необхідністю провести ремонті роботи до кінця 2011 року.

«Фасад даного палацу в результаті тривалої експлуатації об’єкта перестав відповідати встановленим санітарно-епідеміологічним, протипожежним та іншим технічним вимогам і нормам. Зокрема, температура всередині приміщень з-за промерзання їхніх стін досить низька і не відповідає нормам щодо забезпечення встановленого температурного режиму; внутрішні стіни фасаду покриті грибком; віконні рами не підлягають ремонту. В той же час, враховуючи вкрай негативну санітарно-епідеміологічну ситуацію, що склалась навколо об’єкту робіт, до кінця грудня 2011 року необхідно вже завершити виконання запланованої закупівлі», – повідомлялось в обґрунтуванні.

Кругла сума 1000000 млн грн., у яку оцінено роботи, пояснена тим, що саме стільки було виділено рішенням Донецької міськради від 28 жовтня. Компанія «Аква-Сіті» обрана виконавцем робіт тому, що є виконавцем робіт з капремонту Палацу, розпочатого в 2011 році.