Харків’яни, увага! Вас грабують в сквері за 20 мільйонів
17.01.2012   //  

Нещодавно «Наші Гроші» випустили новину про реконструкцію скверу ПК ХЕМЗ вартістю 20,44 млн грн. В цю потужну суму оцінили вкладення плитки, розбивка клумб, встановлення дитячих ігрових майданчиків та всіляких турніків. Нічого складного, щоб хоч приблизно тягнуло на двадцять мільйонів. До того ж в конкурсній документації вказано, що цю фігню будуть робити в 2011-2014 роках.

Нас здивували і терміни, і сума. Дякувати харків’янину «7889», який живе поряд з цим сквером, ми дізнались, що всі роботи було виконано вже восени. Всі дані і фотографії тут.

Тобто Департамент комунального господарства Харківської міськради уклав з фірмою «Стройсервис-плюс» яко переможцем тендеру в середині грудня, робив це вже заднім числом, по факту робіт.

Отже незалежно від того, помилився конкурсний комітет в термінах реконструкції (може будуть казати, що описались, і требо було читати просто 2011 рік), звертаємо увагу на таке.

У нас немає достовірних даних про те, хто саме ремонтував сквер: комунальні служби, чи будівельники «Стройсевис-плюс».

Якщо це робили комунальні служби, до це прямий шлях в тюрму. До Юлі. Вона сидить. Поруч.

Якщо роботи виконували будівельники «Стройсевис-плюс», це свідчить про те, що власниця фірми Сіма Саркісян (чи хто там справжній власник контори) ще на початку тендеру знала, що переможе. А значить це була змова з конкурсним комітетом. Бо, нагадаємо, тендерну процедуру розпочали в жовтні і завершили контрактом лише в середині грудня. Тобто вже по завершенні робіт. А за цей же підряд нібито хтось боровся ще, бо хоча б один конкурент у “Стройсервиса” на тендері був. Чи конкурент не хотів отримати підряд і просто подав ще дорожчу заявку, аби “Стройсервис” міг зрубати більше 20 мільйонів?

Якщо хтось з харківських колег зможе притиснути відповідних клерків мерії і ви почуєте від них хоч якесь белькотіння пам’ятайте: немає жодних підстав вірити в те, що 20 мільйонів за цей сквер – «це нормальна ціна, досягнута на правильно проведеному тендері».

Це буде брехнею. І не дуже то дрібних злодюжок.

За ці гроші можна збудувати невелику школу чи лікарню. У нас на сайті купа новин про такі об’єкти. А тут – купка металу та тротуарної плитки.

Це як з лавочками в метро. Це про них Кернес розповідав, що все коштує правильно, і журналісти-падлюки не врахували цінності породи дерева, та те що лавочки круглі, а не квадратні. А те що лавочка може коштувати як «жигулі» лише коли вона позолочена куди дівати? Правильно. В місцевий підрозділ Держфінінспеції, прокуратури чи МВС.

P.S. Про всяк випадок. Коментатор «7889» навіщось почав натякати, що його фотографії могли бути зроблені в іншому місці. Колеги, просто побувайте в сквері. Якщо все стоіїть, як на фото, то далі прямий шлях до розслідування. Якщо ж там будмайданчик, то питання змови дійсно зніметься. Однак в будь-якому разі залишиться ціна питання. 20 мільйонів це задорого для будь-якого скверу.  І це не залежить від фоток чи надійності джерел.

Блог від: Юрій Ніколов