Мільярд з чвертю вуглепрому: Ахметов і Янукович зароблять половину суми
16.01.2012   //  

Державні вугледобувні підприємства з 28 грудня по 10 січня за результатами тендерів уклали низку угод на придбання устаткування та робіт на загальну суму 1,29 млрд грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ПрАТ «НВК «Гірничі машини» Ріната Ахметова отримало підряди на 388,32 млн грн. ТОВ «ТД «Востоквуглемаш», яке контролюється близьким до сім’ї Януковича Андрієм Ольмезовим, заробить 270,47 млн грн. ПАТ «ВО «Стальканат-Сілур» Володимира Немировського, яке потерпає від наїздів з боку силових органів, заробить 102,39 млн грн. ПП «Лантан Компані» Юрія Іванющенко отримає 68,35 млн грн. ПАТ «Львівська Вугільна Компанія», яку раніше контролювала Наталя Королевська, заробить 77,13 млн грн. ТОВ «Укртехмаркет ЛТД» отримає 116,21 млн грн. ТОВ «Центр-Групп Донецьк» заробить 70,32 млн грн.

ДП «Антрацит» за 283,70 млн грн. придбало устаткування, кабель, гірничо-шахтне обладнання у ТОВ « Укртехмаркет ЛТД», ПрАТ «НВК «Гірничі машини».

ДП «Первомайськвугілля» за 179,51 млн грн. придбало устаткування у АТ «НВК» Гірничі машини», ПП «Лантан Компані», ТОВ «Укртехмаркет ЛТД».

ДП «Красноармійськвугілля» за 142,22 млн грн. придбало забійне кріплення у ТОВ «ТД «Востокуглемаш» і ПАТ «НВК «Гірничі машини».

ДП «Макіїввугілля» за 136,04 млн грн. придбало конвеєрну стрічку, вентиляційні труби, канатну продукцію у ТОВ «ТД «Востоквуглемаш», ПАТ «ВО «Стальканат-Сілур».

ДП «Орджонікідзевугілля» за 135,13 млн грн. придбало профілі гарячекатані, засоби кріпильні, послуги зі збагачення вугілля, газ природний, трубки, профілі гарячекатані у ТОВ «НВП «Барабан», ТОВ «Геліосталь», ПрАТ «Центральна збагачувальна фабрика «Вуглегірська», ТОВ «Шельф-Оіл», ТОВ «Компанія «Центр-Групп Донецьк», ТОВ «Легіон-С», ПАТ по газопостачанню та газифікації «Донецькоблгаз», ТОВ «Геліосталь».

ДП «Селидіввугілля» за 120,37 млн грн. придбало паливо, мастильні матеріали, лебідки, запасні частини для капітального ремонту 1КД-90, гірничо-шахтне обладнання, комбайни прохідницькі КСП-32 після капітального ремонту, рудстояк у ТОВ «ТД «Востоквуглемаш», ПАТ «НВК «Гірничі машини», ТОВ «Волнес».

ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» за 101,83 млн грн. придбало вироби з дроту у ТОВ «ТД «Востоквуглемаш» і послуги з надання кредиту у розмірі 184,12 млн грн. ПАТ «Державний Експортно-Імпортний банк України».

ДП «Шахтарськантрацит» за 95,89 млн грн. придбало устаткування та продукти нафтоперероблення у ТОВ ЗВКК «Авеста ЛТД», ТОВ «ТД «Востоквуглемаш».

ДП «Львіввугілля» за 77,24 млн грн. придбало послуги з перевезення вантажів автотранспортом у кількох підприємців і збагачення 1714 тис тон рядового вугілля у ПАТ «Львівська Вугільна Компанія».

ДП «Донецька вугільна енергетична компанія» за 11,02 млн грн. придбала капітальний ремонт чотирьох прохідницьких комбайнів, сигналізатори та різне устаткування у ТОВ «Донпромресурс», ТОВ «Стройремсервис», ТОВ «Виробниче об’єднання екоенергобуд», ТОВ «НВК «Нове обладнання паливно-енергетичного комплексу», ТОВ «Слов’янська промислова група».

ПАТ «ДТЕК ПЕМ – Енерговугілля» за 5,74 млн грн. придбало бензин і дизпаливо у ТОВ «Параллель – М ЛТД».

ДП «Артемвугілля» за 0,34 млн грн. придбало вентилятори у ТОВ «ТД «Востоквуглемаш».