Офшори Юри Єнакіївського заробили ще чверть мільярда на зерновій держкорпорації
12.01.2012   //  

ПАТ «Державна Продовольчо-Зернова Корпорація України» 28-30 грудня за результатами тендерів уклала низку угод на придбання різних товарів та послуг на загальну суму 219,06 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Транспортна група» отримає 86,00 млн грн. за послуги з монтажу, технічного обслуговування і ремонту машин для перероблення сільгосппродуктів, і 6,75 млн грн. за 300 акумуляторів. Єдиним конкурентом на тендерах було ТОВ «Захід-Крок»

ТОВ «Еколюб» отримає 42,00 млн грн. за послуги посередників з торгівлі лісоматеріалами і будівельними матеріалами, і 43,00 млн грн. за послуги з оптової торгівлі металами в первинних формах. Єдиним конкурентом на тендерах було ТОВ «Еконтинент».

ТОВ «Транс – Юг Трейдінг» отримає 2,88 млн грн. за 600 тон нітроамофоски, 18,00 млн грн. за 5 тис тон аміачної селітри, і 20,43 млн грн. агрохімічні продукти. Єдиним конкурентом на тендерах було ТОВ «Логістик-гарант».

Всі вищезгадані компанії – переможці тендерів і їх тендерні асистенти – було засновано за участі офшорних фірм з Віргінських островів «Оледо Ассосіейтед С.А» та «Бінкрофт ЛЛП», які після смерті гендиректора ФК «Шахтар» Жигана Такташева (контролював групу «Вік-системс») знаходяться в сфері впливу народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенко.

З врахування останніх закупівель, в 2011 році компанії з групи Іванющенко отримали підряди ДПЗКУ щонайменше на 410,43 млн грн.

Разом з тим, в роз’ясненнях до конкурсної документації «Державна Продовольчо-Зернова Корпорація України» наголосила на зміні свої форми власності. З державного підприємства ДПЗКУ стало публічним акціонерним товариством. Тобто акції підприємства можуть бути продані.