«Донбасенерго» набрало у нового улюбленця вугілля ще на 1,7 мільярда
12.01.2012   //  

ПАТ «Донбасенерго» 5 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «ТД «Енерговугілля» на постачання в 2012 році 1,5 млн тон вугілля марки А. Вартість угоди склала 1,68 млрд грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вартість придбаного вугілля склала 1120 грн./т. По такій же ціні «Донбасенерго» придбало вугілля у цієї ж фірми в грудні за 840 млн грн.

ТОВ «ТД «Енерговугілля» створено лише напередодні оголошення тендеру в листопаді 2011 року. Директором фірми є Станіслав Сергійович Ковалевський. В 2008 році, коли Ковалевський очолив донецьку філію «Екойла», до складу засновників фірми входив Сергій Дядечко, що поєднував «Родовід банк» зі структурами Юрія Іванющенко.

Єдиним конкурентом фірми-переможця на тендері було ТОВ «Техно – Комерц». До лютого 2011 року засновником фірми був Андрій Ігнатов, якого нещодавно призначено заступником голови Державної податкової служби України. Замість нього засновником фірми стала Елла Ігнатова. Раніше Ігнатов працював в «Міжрегіональному промисловому союзі», шахті «Білозерській», був членом наглядової ради ПАТ «Центренерго».