Менеджери Ахметова зароблять 209 мільйонів на донецьких хворих
11.01.2012   //  

Головне управління охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації 3 січня за результатами тендерів уклало низку угод з ТОВ «А’СТА» на придбання лікарських препаратів та різного устаткування на загальну суму 209,90 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Лікарські препарати 2251 найменування коштують 119 млн грн., ще 60 млн грн. буде заплачено за вироби медичного призначення (тест-системи, шприци, катетери тощо). Решта 40 млн грн. буде заплачена за дезінфікуючі засоби, лабораторний посуд та реактиви.

Засновником ТОВ «А’СТА», яке має статутний капітал 70 тис грн., є Сергій Степанов, директором є Денис Єльчищєв, відомий як комерційний директор ТОВ «Український аптечний холдинг», що входить до групи СКМ Ріната Ахметова. Також «А’СТА» зареєстрована за тією ж адресою, що і «УАХ». За даними «Дзеркала тижня», «А’СТА» з 2010 року фактично утримує монопольне становище на ринку державних закупівель Донецької області. Рік тому компанія отримала підряди Донецького облздраву на 200 млн грн.