«Ощадбанк» за 2,5 мільйони викупив офіс в Лисичанську
10.01.2012   //  

Луганське обласне управління АТ «Ощадбанк» 29 грудня уклало угоду з управлінням власності Лисичанської міськради на придбання офісного приміщення вартістю 2,50 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано приміщення по пр.Леніна, 102 в м.Лисичанськ загальною площею 1050,1 м2. Вартість одного квадратного метру склала 2381 грн, або близько $300.

Будівля побудована в 1989 році. З того часу та по теперішній час в будівлі розміщена філія-Лисичанське відділення №2867 АТ «Ощадбанк». Останній договір оренди від 26.12.2006 р. був укладений терміном на 10 років. «Ощадбанк» провів ремонт орендованого приміщення на загальну суму 1,60 млн грн.

Торги було проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки в центрі Лисичанську відсутні інші приміщення для розміщення офісу «Ощадбанку».

«Заходи, проведені філією-Лисичанським відділенням № 2867 щодо пошуку аналогічного приміщення не дали результату. Найближча установа АТ «Ощадбанку» (ТВБВ № 2867/002) знаходиться на відстані 1,3 км від центрального офісу та має загальну площу 7,54 кв. м. Тобто, філія-Лисичанське відділення № 2867 не може бути розміщена в цьому місці. При зміні місцезнаходження центрального офісу ТВБВ не може взяти на себе виконання всього переліку банківських операцій та надання клієнтам всіх послуг в повному обсязі. Спеціальні банківські приміщення аналогічної загальної площі поблизу відсутні, що підтверджується листами-відповідями від агенцій нерухомості на запит про пошук приміщення. Враховуючи відсутність аналогічних приміщень, що пропонуються для продажу та маючи на увазі те, що переміщення в інше приміщення та преведення його до вимог НБУ потребує значних додаткових капітальних вкладень, доцільним є викуп цього орендованого приміщення, яке вже має невідокремлювані поліпшення на створення умов для виконання вимог НБУ», – йдеться в обґрунтуванні.

Через цю банківську установу одержують заробiтну плату працiвники бюджетної сфери м. Лисичанська та населенних пунктів, які входять до складу Лисичанської міської ради, а саме: мiський вiддiл освiти – 22 школи та 10 дитячих садкiв; 5 лiкарняних установ; пенсiйний фонд; державна податкова адмiнiстрацiя; мiський вiддiл УМВС; 3 мiськi виконавчi комiтети; державна автомобільна інспекція; міжрайонне реєстраційно-екзаменаційне відділення; 2 професійно-технічних училища та ще 13 державних установ, з загальною чисельнiстю працiвникiв 3,4 тис. чол.