Банк Сашка Януковича перекредитував «Донецьку залізницю» 40 мільйонами
10.01.2012   //  

ДП «Донецька залізниця» 30 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Всеукраїнський банк розвитку» на залучення однорічного кредиту у розмірі 40 млн грн. під 19% річних. Вартість обслуговування кредиту складе 7,60 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Кредит отримано для перекредитування діючих кредитних договорів. Єдиним конкурентом «ВБР» на тендері був «Експрес-Банк», який контролюється «Укрзалізницею» та структурами народного депутата від Партії регіонів Василя Хмельницького.

Нагадаємо, напередодні Донецька, Львівська та Південно-Західні залізниці отримали кредити в російських банках на загальну суму $362,02 млн.

«Всеукраїнський банк розвитку» належить старшому сину президента України Олександру Януковичу, головою правління банку є Валентина Арбузова, мати голови Нацбанку України. В 2011 році «ВБР» виграв державні тендери на кредитування ПрАТ «Львівський локомотиворемонтний завод» (10 млн грн. під 14% річних), КП «Маріупольське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» (4 млн грн під 16,3%) та ДТГО «Південно-Західна залізниця» (40 млн грн. під 15,2%)

За даними «Forbes-Україна», «Всеукраїнський банк розвитку» за три квартали 2011 року наростив активи на 136%, а прибуток в 20 разів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Це є одним з найкращих показників росту серед українських банків, активи банку Януковича-jr росли майже в 14 разів швидше за активи всії банківської системи України.