«Донбасенерго» набрала вугілля на мільярд у донецького старо-новоутворення
30.12.2011   //  

ПАТ «Донбасенерго» 26 грудня за результатами тендерів уклало угоди з ТОВ «ТД «Енерговугілля» на придбання вугілля на загальну суму 861 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

«Енерговугілля» поставить 750 тис тон вугілля та антрациту для пиловидного спалювання на теплових електростанціях за 840 млн грн. по ціні 1120 грн./т, а також 100 тис тон антрацитового шламу за 21 млн грн.

ТОВ «ТД «Енерговугілля» створено лише напередодні оголошення тендеру в листопаді 2011 року. Директором фірми є Станіслав Сергійович Ковалевський, відомий також як директор філії «Екойл Донецьк». В свою чергу ТОВ «Екойл» засновано офшорною фірмою «Аутлук Корпорейшн» з Віргінських островів, яка згадується у якості співзасновника ЗАТ «Гефест» (торгівля нафтопродуктами) в 2004 році, коли «Гефестом» володіли СКМ Ріната Ахметова, ОАО «Укрпідшипник» братів Клюєвих. В 2008 році, коли Ковалеувський очолив донецьку філію «Екойла», до складу засновників фірми входив Сергій Дядечко, який поєднував «Родовід банк» зі структурами Юрія Іванющенко.