Попов заплатив 3 мільйони гривень, щоб взяти в борг третину мільярда доларів
29.12.2011   //  

Головне фінансове управління виконавчого органу Київської міськдержадміністрації 19 грудня за результатами тендерів уклало угоди з зарубіжними рейтинговими агенціями на послуги, пов’язані із супроводженням в 2011 році кредитного рейтингу м. Києва. Загальна вартість угод склала $367,2 тис, або 2,94 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Міжнародна рейтингова агенція Компанія «Moody’s Investors Serviсe, Inc» (Ною-Йорк, США) за $112,7 тис надасть послуги, пов’язані із супроводженням в 2011 році кредитного рейтингу Києва та присвоєнням кредитного рейтингу випуску цінних паперів Києва на суму $300 млн в 2011 році за власною шкалою та власною методологією.

Міжнародна рейтингова агенція Компанія «Standard & Poor’s International Services, Inc» (штат Делавар, США) отримає $138,5 тис за такі ж самі послуги. Міжнародна рейтингова агенція Компанія «Fitch Ratings Ltd» також отримає $116 тис.

Закупівлі проведено за неконкурентною процедурою «у одного учасника», що в обґрунтуванні пояснено відсутністю конкуренції. Процедура обрана враховуючи те, що місто Київ як позичальник повинно мати позитивний висновок міжнародних рейтингових агентств, який відображає спроможність та готовність міста своєчасно та в повному обсязі здійснювати розрахунки за борговими зобов’язаннями, йдеться в документі.

Нагадаємо, в липні Київська міськрада затвердила договір про позику з компанією “Київ Файненс ПЛС” на суму 300 мільйонів доларів. Кредит візьмуть під 9,375%, а Київ має погасити кредит до 2016 року.

З червня 2010 року КМДА очолює колишній міністр ЖКГ Олександр Попов.