У Попова змогли замовити сайт за півмільйона, викинувши вдвічі дешевший «Софтлайн»
28.12.2011   //  

Головне управління з питань регуляторної політики та підприємництва Київської міськдержадміністрації 23 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Клевер софт» на розробку та впровадження інформаційної системи «Міський WEB-портал адміністративних послуг в місті Києві» вартістю 447 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з конкурсною документацією, сайт має бути зроблений до кінця грудня, тобто протягом тижня з моменту укладення угоди.

На новому сайті має бути розміщена інформація про види адміністративних послуг, про суб’єктів надання адміністративних послуг та категорії їх одержувачів, перелік документів, необхідних для одержання кожної адміністративної послуги. Також ресурс буде мати можливість подання он-лайн заявки на одержання адміністративної послуги, внесення встановленої плати за надання адміністративної послуги із використанням електронних платіжних систем (повністю технічне завдання тут).

Згідно з протоколом розкриття пропозицій, в тендері взяли участь чотири компанії. Відоме ТОВ «Софтлайн-ІТ» пропонувало зробити сайт за 223 тис грн. Однак його пропозиція була відхилено через недостатність доказів спроможності зробити сайт, необхідний КМДА.

«Пропозиція ТОВ «Софтлайн-ІТ» не відповідає умовам документації конкурсних торгів, а саме: копії двох договорів з трьох наданих не відповідають вимогам документації конкурсних торгів (зазначені предмети договорів не є аналогічними щодо предмету закупівлі і не передбачають розробку інформаційної системи), тому фактично учасником надано лише по одній копії договору та акту», – йдеться в рішення конкурсного комітету.

«Софтлайн» є розробником порталів для більшості органів влади, в тому числі Кабінету міністрів.

ТОВ «Клевер софт» засновано Юрієм Єрьоміним, Ігорем Толубко та Наталією Сергійчук.