Санаторій ДУСі терміново покращує свої ліфти і басейн майже на 2 мільйони
27.12.2011   //  

ДП «Санаторій «Південний» Державного управління справами 15 грудня уклав угоди на капітальний ремонт ліфтів та критого басейну на суму 1,75 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Інтерсервіс» за 0,75 млн грн. має відремонтувати три ліфти лікувального корпусу, пляжної групи і кліматопавільону. Цього року фірма вже отримала підряд на ремонт двох ліфтів головного корпусу та їдальні вартістю 499 тис грн. Компанія заснована мешканцями Донецької області Сергієм Назаренко, Оленою Мельниковою та Борисом Майоровим.

ТОВ «ГеліосБуд» отримає 1,00 млн грн. на «невідкладні заходи» по реконструкції прилеглих до критого басейну підсобних приміщень і споруд. Цього року фірма отримала підряд вартістю 4,72 млн грн. на ремонт самого басейну розміром 24,85х9,88 метрів. Засновниками компанії є Олександр та Андрій Лєснікови. Андрій Лєсніков є президентом Асоціації «Українське насіннєве товариство».

Аби встигнути завершити роботи до березня, коли почнуть прибувати відпочиваючі, роботи потрібно почати в січні. Тому торги було проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника».

Нагадаємо, раніше «Південний» замовив ремонт двоповерхового котеджу на одну сім’ю вартістю 10 млн грн.

Як вказано в обгрунтуванні закупівлі, ДП «Санаторій «Південний» є правонаступником елітного державного лікувально-оздоровчого закладу вищої категорії, призначений для відпочинку і оздоровлення посадових осіб, належних до вищих і центральних органів державної влади України, зарубіжних країн; здійснення заходів щодо проведення і забезпечення міжнародних зустрічей, самітів, фестивалів, конференцій тощо. Крім того за спеціальними програмами в санаторії походять оздоровлення і реабілітацію інваліди війни і труда.

Санаторій збудований за спеціальним авторським проектом, має на балансі: спальні (3 об’єкта), лікувальний, головний, адміністративний корпуси, кліматопавільон, два окремих котеджі, їдальню, спорткомплекс з двома басейнами, пляжну зону з причалом та набережною, розвинену дорожню мережу, інженерну інфраструктуру, всі необхідні об’єкти забезпечення життєдіяльності (котельня, хлораторна, водоочисні споруди та ємності, гараж для автомобілів, власну АЗС, мийку, інше гаражне обладнання тощо). Також санаторій має унікальну мережу тунелів та оснащений 23 ліфтами.

З моменту введення в експлуатацію в 1979 році жодних капітальних ремонтів і реконструкцій основних фондів не проводилось. Будівлі, споруди, дорожні і комунальні мережі інша матеріальна база і обладнання, в тому числі ліфти, басейн, спорткомплекс, кліматопавільон тощо зношені майже на 90%. У відповідності з чим розроблена комплексна програма проведення будівельних робіт по реконструкції і капітальному ремонту основних фондів підприємства.

В 2011 році за спеціальною бюджетною програмою на підставі проведених двоступеневих торгів, згідно укладених договорів розроблено проектно-кошторисну документацію, отримані позитивні експертні висновки,  розпочаті роботи по реконструкції і капітальному ремонту будівель ДП «Санаторій «Південний», а саме спорткомплексу, окремих котеджів, головного, лікувального адміністративного корпусів тощо, в тому числі критого басейну (24,85х9,88), ліфтів, покрівель інших об’єктів забезпечення життєдіяльності.