У Карпачової передумали купувати у «регіонала» за півмільйона 1-кімнатну квартиру в Києві
26.12.2011   //  

Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відмінив своє рішення про придбання однокімнатної квартири в Києві за 562 тис грн, або $70 тис. у ТОВ «Територіальне міжгосподарче об’єднання «Ліко-Холдінг». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги було проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника». Відомство Ніни Карпачової, вивчивши ринок житла по сайту «Нерухомість України», дійшло висновку про вартість одного квадратного метру новобудови 14 160 грн. Разом з тим «Ліко Холдинг» пропонувало житло по вулиці Академіка Вільямса, будинок №  3-А, квартира № 174, загальною площею 47,90 кв.м, житлова площа 22,00 кв.м. Вартість одного квадратного метра складала 9 450  грн., або майже $1200. Будинок розташовано біля станції метро «Васильківська» (у грудні поточного року поруч має бути введено нову станцію «Виставковий центр»).

9 грудня конкурсним комітетом Секретаріату Уповноваженого було прийнято рішення про закупівлю квартири і обґрунтування було опубліковано на сайті «ВДЗ». Однак потім закупівлю було скасовано з формулюванням «відхилено всі конкурсні пропозиції».

Основним засновником ТОВ «Територіальне міжгосподарче об’єднання «Ліко-Холдінг» є Руслана Лисова. Раніше до складу засновників входив народний депутат від Партії регіонів Ігор Лисов, нині почесний президент компанії.