Ремонт офісу Азарова коштує вже понад 70 мільйонів
26.12.2011   //  

Управління адміністративних будинків Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету міністрів України 19 грудня уклало угоду з ТОВ «ВП «Побутрембудматеріали» на капітальний ремонт Будинку Уряду вартістю 1,94 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Компанія має до Нового Року провести капітальний ремонт приміщень правого крила Будинку Уряду п’ятого, шостого, сьомого поверхів та влаштування санвузлів на четвертому і третьому поверхах. Необхідність відновлення опорядження приміщень п’ятого поверху виникла під час заміни дерев’яного перекриття на залізобетонну плиту.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки ТОВ «ВП «Побутрембудматеріали» веде всі ремонтні роботи в урядовій будівлі з 2002 року. За цей час виконано робіт з капітального ремонту на суму 68,65 млн грн. З врахуванням останньої закупівлі вартість ремонту Будинку Уряду склала вже 70,59 млн грн.

Необхідність термінового укладення угоди також обґрунтовується «розвитком процесу деформування основи будівлі Головного корпусу», що зафіксовано в звіті НДІБК від 29 січня 2010 року.

ТОВ ВП «Побутрембудматеріали» було засновано в 1990-х роках Василем і Світланою Бібами. В 2006 році Василь Біба обрався народним депутатом по списку Партії регіонів. У 2007 році він помер.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що виконання всіх вимог «чорнобильців» щодо соціальних виплат призведуть до «фінансової катастрофи». «Все що можна зробити для людей ми робимо, що відгукнеться підриванням економіки, неприпустимо», – сказав голова уряду.