Сільський голова випросив 12 мільйонів для фірми Близнюка
20.12.2011   //  

Головне управління капітального будівництва Донецької облдержадміністрації 13 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Марморокбуд» на улаштування навісної фасадної вентильованої системи житлового фонду с. Розівка Шахтарського району. Вартість угоди склала 12,17 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Закупівлю здійснено за кошти субвенції з державного та обласного бюджетів по неконкурентній процедурі «у одного учасника», що в обґрунтуванні пояснено нагальною потребою.

«Розівський сільський голова листом від 25 листопада №492/0216 повідомив, що існуючий житловий фонд с. Розівка, який побудовано у середині минулого століття, не має централізованої системи опалення, не відповідає сучасним  вимогам чинних будівельних норм в частині енергозбереження та викликає постійні нарікання й скарги з боку мешканців. Внаслідок цього необхідно терміново виконати роботи з утеплення житлового фонду», – вказано в документі.

Засновником ТОВ «Марморокбуд» є ТОВ «СК Інжиніринг». В складі засновників цієї фірми до 2008 року була Лілія Близнюк, дружина Анатолія Близнюка, який в липні залишив посаду голови Донецької ОДА і був призначений міністром регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ. Зараз власникам «СК інжиніринг» є белізьський офшор «Діомар інвест лімітед» і ТОВ «Всеукраїнська управляюча компанія». Ця фірма через низку засновників контролюється товариством з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Д.С.», до складу засновників якої входить син міністра Олексій Близнюк. Латвійська компанія також виступає засновником понад десяти компаній до створення яких причетні Олена, Олексій та Сергій Близнюки.

На початку листопада «Марморокбуд» отримав 21,32 млн грн. на реконструкцію житлового фонду с. Рогівка. Всього компанія цього року отримала підряди на суму 92,73 млн грн.