Київські «швидкі» коштують в півтора рази дорожче, ніж однотипні в Криму
20.12.2011   //  

Державна організація медичного автотранспорту м. Києва «Київмедавтотранс» 12 грудня за результатами тендеру уклала угоду з Фірма «Крас» у формі ТОВ на закупку 34 автомобілів швидкої медичної допомоги типу В. Вартість угоди склала 22,08 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вартість однієї «швидкої» склала 649,5 тис грн. Згідно з документації конкурсних торгів автомобілі призначено для транспортування та забезпечено устаткуванням для проведення лікування та нагляду за пацієнтами за допомогою сучасних методів доклінічного догляду. Автомобілі мають бути виготовлені на базі Ford Transit або Peugeot Boxer.

Нагадаємо, в листопаді в Севастополі було придбано автомобілі швидкої медичної допомоги типу В на шасі Renault Master по 394 тис грн. за одну штуку.

Основними засновниками фірми «Крас» у формі ТОВ є Федір Саворовський та його син Віталій. Обидва балотувались до Голосіївської райради в м.Київ за списком БЮТ на останніх виборах, батько отримав мандат. Федір Саворовський з 1994 року очолює конструкторське бюро національної академії наук України. Раніше фірма була обрана постачальником 216 автомобілів «швидкої» типу В за 140,36 млн грн. (650 тис грн. за одиницю) для Міністерства охорони здоров’я.