У Кернеса проектують метро з туалетами і ліфтами для інвалідів
20.12.2011   //  

Комунальні підприємства Харкова 9 грудня за результатами тендерів уклали угоди на розбудову метрополітену на загальну суму 11,95 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Cоюз – Універсал» отримає від КП «Харківський метрополітен» 2,59 млн грн. за систему мікропроцесорної централізації для колії обкатування поїздів депо «Московське».

КП «Харківська дирекція будівництва метрополітену» заплатить ПрАТ «Харківметропроект» 9,37 млн грн. за проектно-вишукувальні роботи по проекту: «Будівництво дільниці третьої лінії Харківського метрополітену від станції «Наукова» до станції «Проспект Перемоги» (дільниця, що будується від станції «Олексіївська» до станції «Проспект Перемоги»).

Конкурсною документацією передбачені наступні вимоги до проекту. Художньо-декоративні вставки повинні відповідати символіці назви станції «Проспект Перемоги». Виходячи зі стислих строків будівництва потрібно запроектувати станцію колонного типу зі збірно-монолітного залізобетону.

Пристрої охоронної сигналізації виконати аналогічно пристроям охоронної сигналізації ст. „Олексіївська”. Додатково передбачити установку датчиків руху типу D&D у тупиковому ВОМДі. Необхідно додати по дві телекамери у виходи вестибюлів №1 і №2.

При розробці проекту потрібно передбачити пристрої ліфтів і підйомників для інвалідів і  маломобільних груп населення. Передбачити будівництво універсальних кабін у туалетах загального користування. У кабіні поруч з унітазом передбачити простір для розміщення крісла-коляски, а також гачки для одягу, милиць і інших пристосувань

Нещодавно міський голова Харкова Геннадій Кернес повідомив, що готовність станції «Проспект Перемоги» на Олексіївці складає 45%. Разом з тим орієнтовні строки здачі невідомі, оскільки вони залежать від державного фінансування.