- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Напівдержавна «Укрнафта» фінансує будівництво лікарні на краю Чернігівщини

Управління капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації 12 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ПП «МПБП Стимул» на будівництво дільничої лікарні на 100 ліжок з поліклінікою на 200 відвідувань в смт. Талалаївка Талалаївського району. Вартість угоди склала 21,49 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Закупівлю здійснено за неконкурентною процедурою «у одного учасника», що в обґрунтуванні пояснено нагальною  потребою у здійсненні закупівлі. «Необхідність термінового виконання робіт пов’язана з нагальною потребою продовження будівництва лікарні для забезпечення належного медичного обслуговування населення найбільш віддаленого району області, тому виникла потреба в здійсненні закупівлі шляхом застосування процедури закупівлі в одного учасника», – йдеться в документі. За інформацією замовника, раніше була спроба провести відкриті торги, але вони були відмінені з не вказаних причин.

Роботи мають бути завершені до червня 2012 року. В оголошенні про результати торгів зазначено, що закупівлю здійснено за кошти ВАТ «УкрНафта». Замовник зазначив, що програмою соціально-економічного розвитку по Чернігівській області за участю ВАТ «УкрНафта» в 2010-2011 роках на будівництво лікарні передбачено кошти у розмірі 2,82 млн грн.

50%+1 акция ПАТ «Укрнафта» належить державі в особі  НАК «Нафтогаз України», більше 40% консолідовані групою «Приват» Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

ПП «МПБП Стимул» засноване Дмитром Колесником. Раніше це підприємство отримало підряд вартістю 31,83 млн грн [1]. на будівництво школи-гімназії №1 в м. Прилуки Чернігівської області.