Леся Оробець і «НГ» vs Табачник
20.12.2011   //  

«Наші гроші» дуже люблять депутатів, які вміють не тільки читати, але й писати. І такі депутати справді  є. Хоча і небагато:-)

Після того, як Геннадій Москаль двічі оформив новини «НГ» в запити до Генпрокуратури, від чого неминуче мав піднятись настрій у ЄДАПСу, свої привіти Табачнику вирішила передати і Леся Оробець.

«Наші гроші» радісно підтримують цей крок. Ми завжди вважали, що з міністрами варто говорити не в координатах «мова-історія», а  більш прозорими аргументами, більшість яких сконцентрована в сухих рядках Карного кодексу. Навіть, якщо це оцінять тільки після наступних виборів.

Подвійну радість нам принесло те, що «Наші гроші» безпосереднім чином  долучились до привітальних листів улюбленому міністрові.

Два пости з Facebook Лесі Оробець.

1.”Дякую хлопцям з NashiGroshi за інформацію про розпил 5 млн. гривень (!!!) на закупівлі для кримських шкіл. Звернулася з цього приводу до ДІФ http://bit.ly/uJeYww і Прокуратури http://bit.ly/sawLvm Країну врятують кримінальні справи 🙂
Шановні кримчани, якщо якийсь чиновник скаже, що вашу школу закривають через брак коштів, запхайте його в цю пічку, на якій вони вкрали 5 млн. грн. наших податків”.

2  “Ще раз дякую NashiGroshi за їх роботу. Думаю, що толку від них більше ніж від доброї частини правоохоронців. Чого варта хоча б інформація про 5 млн. грн., які Табачник витратив на рекламу укр. вузів Казахстані, Узбекистані, Туркменістані, Таджикистані, а також країнах Близького Сходу і північної Африки.
Звернулася до Держфініспекції, щоб вони оцінили потребу в такій закупівлі http://bit.ly/uscdBg . Дуже хочу почитати як Табачник виправдовуватиме цей розпил.
Коли ваші діти труїтимуться в школі вершковим спредом (замість масла), знайте, Табачник в цей час намазує товстий шар ікри, купленої з “реклами українських університетів”.

Ну що ж , почекаємо відповіді. Ми приблизно передбачаємо, як вони будуть виглядати. У першому випадку: з меншими цінами на тендер ніхто не прийшов, у другому: країні потрібні африканці.

Однак, і там, і там є нюанси, про які безумовно знають  правоохоронці. Лиш би був час і натхнення. А ми поки будемо втішатись тим, що депутатів, які вміють писати, стає щораз більше. І читати вас, наші парламентські друзі – одне задоволення. Аж писати хочеться:).