Академію Прокоф’єва і позолочений пам’ятник «Жертвам фашизму» покращать за 5 мільйонів
19.12.2011   //  

Донецька державна музична академія ім.С.С. Прокоф’єва Мінкультури і туризму України 12 грудня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «ВКФ Будівельний Альянс» на капітальний ремонт своїх будівель вартістю 3,85 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Документація конкурсних торгів з технічним завданням на сайті «ВДЗ» не опублікована, тому подробиці щодо ремонту залишились невідомими. Раніше «ВКФ Будівельний Альянс» отримало підряд на капітальний ремонт приміщення Донецького апеляційного адміністративного суду вартістю 2,02 млн грн.

Управління капітального будівництва Донецької міськради 14 грудня уклало угоду з ТОВ «Укрбілдінг корпорейшн» на додаткові роботи з реконструкції пам’ятника «Жертвам фашизма» вартістю 1,36 млн грн. Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки раніше ця фірма отримала генеральний підряд на ремонт пам’ятника вартістю 4,48 млн грн.

Зараз докуплено додаткове улаштування мостіння фігурними елементами, установлення гранітних бордюрів, розбирання асфальтобетонного покриття, прокладення кабелю, заміна полірованих гранітних накривок на поліровані накривки, заміна залізобетонних бордюрів на гранітні бордюри, заміна освітлювальних опор на металеві паркові, часткова заміна фігурних елементів мостіння на гранітні плити, тощо.

Раніше «Укрбілдінг корпорейшн» вже отримувало додатковий підряд на ремонт цього пам’ятника. Тоді компанія Валентина Мітіна і Ігоря Каткова з корпорації DMS отримала 1,71 млн грн. через те, що проектом не було враховано ряд робіт, серед яких «позолочення елементів».

Загалом «Укрбілдінг корпорейшн» отримало підряди на ремонт «Жертв фашизму» на суму 7,55 млн грн.