В реабілітаційний центр для ведмедів в «Синевирі» закопають ще мільйон
16.12.2011   //  

Національний природний парк «Синевир» Міністерства охорони навколишнього природного середовища України 13 грудня уклав угоду з ПП «БудМаксПлюс» на додаткові земляні роботи по будівництву реабілітаційного центру для бурого ведмедя. Вартість угоди склала 915 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки «БудМаксПлюс» є генпідрядником будівництва ведмежого центру. 19 вересня з фірмою було укладено угоду вартістю 1,92 млн грн. Вже наступного дня після укладення тієї угоди «БудМаксПлюс» надіслало замовнику листа, в якому повідомила про необхідність додаткових будівельних робіт, проведення яких не були передбачені проектом. А саме при влаштуванні вільних від зелених насаджень полос біля огорожі, з середини шириною – 5 м, та зовні шириною – 10 м, виникла необхідність в їх профілюванні (земельні роботи – розроблення ґрунту, група ґрунтів 3, на гору з висотою підйому понад 20%).

Загальна вартістю І етапу будівництва реабілітаційного центру для бурого ведмедя в «Синевірі», ініційованого міністром природи Миколою Злочевським, тепер складає 2,84 млн грн.