Син Азарова вже має вид на проживання у Відні і прекрасний особняк у Відні
15.12.2011   //  

Син прем’єр-міністра України Миколи Азарова – Олексій – офіційно проживає у фешенебельному районі Відня, у будинку, юридичним власником якого є фірми, причетні до «Межигір’я» і «Сухолуччя» і структур Андрія Клюєва. Про це в «Українській правді» пишуть Сергій Лещенко, Катерина Каплюк і Наталія Гуменюк.

Журналісти знайшли будинок Азарова, досліджуючи австрійську компанію «Стабільна Україна», яка нещодавно почала в Україні велику рекламну кампанію під лозунгом «Реформи неминучі».

Виявилось, що ця компанія була зареєстрована в грудні 2010 року у Відні,як товариство з обмеженою відповідальністю із статутним капіталом 35 000 Євро.

Першим серед трьох співзасновників значиться Олексій Азаров. В установчих документах було вказано, що проживає він у Відні, за адресою Pötzleinsdorfer Straße, 152-156, корпус 3.

Інформацію було підтверджено також через запит до бази перепису населення Австрії. Ціна на нерухомість у цьому районі столиці коливається від 3.1 до 4.7 тисяч євро за квадратний метр.

Власником маєтку з літа 2010 року значиться структура під назвою L.A.D.A. Holding Anstalt, заснована в державі Ліхтенштейн. Керівником цієї фірми записано юриста Райнхарда Прокша.

Райнхард Прокш відомий в Україні тим, що представляє інтереси донецьких олігархів у  схемах із нерухомістю. Саме він займався оформленням на підставні структури резиденції “Межигір’я”, де проживає Віктор Янукович, а також надавав послуги компанії Activ Solar, що пов’язана з першим віце-прем’єром Андрієм Клюєвим.

Окрім того, у виписці з Ліхтенштейну вказано, що кореспонденцію щодо компанії L.A.D.A. Holding Anstalt треба адресувати іншій ліхтенштейнській компанії – P&A Corporate Trust.

P&A Corporate Trust є кінцевим акціонером віденської компанії Activ Solar, через яку Клюєв оформив бізнес з виробництва сонячних батарей, профінансований з бюджету України.

І саме P&A Corporate Trust є власником британської компанії Blythe (Europe) Ltd, якій належить 35% резиденції Януковича “Межигір’я” (через фірму “Танталіт“) та 99% резиденції Януковича на території мисливського господарства у Сухолуччі (через фірму “Дім Лісника“).