Кернес замовив Харкову кредитний рейтинг, щоб можна було позичати гроші
14.12.2011   //  

Департамент економіки та комунального майна Харківської міськради 6 грудня за результатами тендеру уклав угоду з «Moody’s Investors Service, Inc» (Нью-Йорк, США) на послуги з присвоєння кредитного рейтингу м. Харкову міжнародним рейтинговим агентством «Moody’s Investors Service, Inc». Вартість угоди склала 264 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Закупівлю здійснено за процедурою «у одного учасника», що в обґрунтуванні пояснено відсутністю конкуренції.

За інформацією замовника, продовження співробітництва між містом Харків та «Moody’s Investors Service, Inc» необхідно з наступних причин:

  • здійснення позитивного впливу на міжнародний інвестиційний імідж м. Харкова та України в цілому;
  • забезпечення широкого доступу до міжнародних фінансових ринків (міжнародна візитна картка для світових фінансових ринків);
  • можливість здійснення запозичень до міського бюджету;
  • зміна рейтингового агентства може призвести до відкликання вже присвоєного ним міжнародного кредитного рейтингу, що в свою чергу унеможливить здійснення запозичень до міського бюджету та негативно вплине  на рейтингову історію і інвестиційний імідж міста;
  • розходження в підходах і методиках міжнародних рейтингових агентств (кожне міжнародне рейтингове агентство має свою особливу методологію присвоєння рейтингів, підходи та шкали, які відрізняються одна від одної та націлені на різні аудиторії інвесторів).

Міжнародне рейтингове агентство «Moody’s Investors Service» є дочірньою компанією Moody’s Corporation. Займається присвоєнням кредитних рейтингів, дослідженнями та аналізом ризиків. Це вже другий рейтинг, який «Moody’s» присвоїть місту Харкову.

В жовтні 2010 року міським головою Харкова було обрано Генадія Кернеса, який раніше займав посаду секретаря Харківської міськради.