У Харкові тендер на каруселі виграла неіснуюча американська фірма
13.12.2011   //  

Американську  фірму “Gifts from a Far”, яка виграла один із тендерів на облаштування атракціонів для харківського «Центрального парку культури та відпочинку ім.М.Горького», неможливо знайти за адресою, яку вона вказала в тендерній документації.  Про це в серії публікацій пише Сергій Бурлаченко  у газеті «2000».

Видання спробувало знайти цю фірму за адресою Los-Angeles, 90046-2401, 8033 W.Sunset Blwd № 460, однак виявилось, що за телефоном, який вказали бізнесмени, знаходиться офіс місіонерської організації, де про «Gifts from a Far» нічого не чули. Окрім того журналісти не знайшли навіть існуючої адреси американського переможця. У світовий список із 4750 виробників подібного товару ця фірма також не ввійшла.

Після того, як журналісти опублікували свою знахідку на сторінках видання, вони звернулись до Харківського міськвиконкому з проханням прокоментувати таке неспівпадіння. Тим паче, що «Gifts from a Far» повинно поставити Харкову каруселей на $191 000.

Однак заступник міського голови І.Терехов повідомив, що нічого пояснювати не буде, зважаючи на те, що журналісти не звернулись за коментарями під час підготовки першої публікації.

Відповідь газеті «2000» дав директор парку Ю.Поздеєв. За його словами, фірма-переможець має ще одну адресу «807 N.Hayworth ave #2, LA, CA 90046, USA». І що перевіряти, наскільки відповідають реєстраційні документи правді, не входить в компетенцію тендерного комітету.

За новою адресою журналісти теж не знайшли цієї фірми.

Відповіді харківської влади: