Тепле повітря для вентиляції в кабінеті Януковича коштує 50 тисяч на місяць
13.12.2011   //  

Управління адміністративними будинками Державного управління справами 5 грудня уклало угоду з ПАТ «Київенерго» на послуги з постачання 200 ГКал теплової енергії для систем вентиляції повітря у корпусі №1 по вул.Банковій, 11. Вартість угоди склала 153 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Кошти заплачено за послуги, які надаються в IV кварталі 2011 р. Таким чином вартість енергії на один місяць складає 31 тис грн., вартість 1 ГКал – 765,9 грн.

Нагадаємо, днями в Київській організації Національної спілки художників повідомили про неможливість сплачувати за опалення в майстернях по 2-3 тис грн. на місяць після останнього підняття тарифів.

«Спочатку ціна за опалення була 120 грн/Гкал, потім Київенерго підняло ціну до 600, а зараз і взагалі до 960 грн/Гкал, аргументуючи тим, що художники не мають бути у привілейованому становищі» – повідомив голова організації Леонід Сотник.

«Майже половина членів київської організації НСХУ — люди пенсійного віку, в таких умовах вони просто не в змозі працювати, їм фактично доводиться виживати. В Києві й так усього 1500 художників-членів НСХУ (573 майстерні по всьому Києву), що представляють українське образотворче мистецтво не тільки в Україні, а й у світі. Втрата для суспільства може бути набагато більшою, ніж теперішня вигода для «Київенерго», — заявив Сотник.

Контрольний пакет акцій ПАТ «Київенерго» з минулого тижня належить групі Ріната Ахметова.