«Енергоатом» заплатить Ахметову 5 мільйонів за ризик опромінення
13.12.2011   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» 5 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Українська акціонерна страхова компанія АСКА» на страхування від ризику негативного впливу іонізуючого випромінювання на персонал ядерних установок ДП «НАЕК «Енергоатом» під час виконання ним службових обов’язків. Вартістю угоди склала 4,93 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Застраховано терміном на один рік 10 946 осіб Запорізької АЕС (3939 ос.), Ровенської АЕС (2753 ос.), Хмельницької АЕС (1911 ос.) і Южно-Української АЕС (2343 ос.)

Згідно з конкурсною документацією, максимальний обсяг страхового захисту складає 100 тис грн. Страховим випадком є подія, яка пов’язана з негативним впливом  іонізуючого випромінювання  та призвела до завдання шкоди працівнику «Енергоатому», який виконував роботу в зоні суворого дозиметричного контролю  у період дії договору.

Окрім страхової компанії «АСКА» Ріната Ахметова в тендері також брали участь ПАТ «Лемма», ПАТ «Страхова компанія «Брокбізнес» та ПрАТ «Європейський страховий альянс».