Попов витратив на подарункові годинники мільйон аби не втратити авторитету
09.12.2011   //  

Управління справами Київської міськдержадміністрації 6 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Київський годинниковий завод» на закупівлю 1270 наручних годинників з логотипом «Від голови Київської міської державної адміністрації». Вартість угоди склала 1,19 млн грн. Середня вартість одного годинника – 940 грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з інформацією замовника, компанія-переможець поставить 900 чоловічих годинників на ремені з відповідним логотипом та 370 – жіночих. Закупівлю здійснено за неконкурентною процедурою «у одного учасника», що в обґрунтуванні пояснено нагальною необхідністю закупівлі.

«В зв’язку з наближенням кінця бюджетного року, а також,  в залежності від кількості заходів, які планується провести до завершення року, тим більше найближчим часом за участю керівництва Київської міської державної адміністрації та які пов’язані з нагородженням годинниками, провести стандартну процедуру закупівлі, а саме оголосити проведення нових відкритих торгів, або запит цінових пропозицій не є можливим», – йдеться в документі.

Обрання переможцем «Київського годинникового заводу» в обґрунтуванні пояснено необхідністю закупівлі якісної продукції. «Питому вагу займають дилери, які не займаються безпосередньо виготовленням вказаної продукції та інші компанії з сумнівною репутацією. Як приклад, компанія-постачальник продукції з Китаю, яка за досить дешевою ціною може поставити годинники низької якості, що відповідно може негативно позначиться на авторитеті керівництва Київської міської державної адміністрації», – пояснює замовник.

Як відомо, з червня 2010 року КМДА очолює колишній міністр ЖКГ Олександр Попов.