Литвин доплатив 700 тисяч за депутатські понти в «Борисполі»
09.12.2011   //  

Управління справами Верховної Ради України 7 грудня уклало угоду з ДП «Зал офіційних делегацій» (аеропорт «Бориспіль») на обслуговування в IV кварталі 2011 року народних депутатів та осіб, які супроводжують народного депутата-інваліда 1 групи, членів сім’ї народного депутата (дружину, чоловіка, дітей, батьків), у разі якщо вони перебувають у залі офіційних делегацій разом із народним депутатом, а також послуги з обслуговування членів офіційних державних, парламентських делегацій України та іноземних держав, і осіб, які їх супроводжують. Вартість угоди склала 734 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

«Відповідно до частини 4 статті 23 Закону України «Про статус народного депутата України», народний депутат на території України має право безкоштовного користування залами офіційних делегацій аеропортів та аеровокзалів, залізничних вокзалів і станцій, морських та річкових вокзалів і портів», – вказано в обґрунтуванні закупівлі, проведеної за неконкурентною процедурою «в одного учасника».

Нагадаємо, в березні Управління справами Верховної Ради уклало з ДП «Зал офіційних делегацій» аналогічну угоду на 900 тис грн. В свою чергу ДП «Зал офіційних делегацій» за 345,76 млн грн. будує в аеропорту «Бориспіль» окремий термінал для обслуговування представників влади по пільговим тарифам та громадян, які отримали попереднє погодження керівника ДУС.