20 мільйонів без конкурсу пішли на покращення життя донецьких студентів училища культури
08.12.2011   //  

Обласне об’єднання капітального будівництва м. Донецька 5 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Донсервісбуд» на реконструкцію гуртожитку №1 Донецького училища культури по проспекту Панфілова, 77 в Донецьку (друга черга робіт). Вартість угоди склала 19,58 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Закупівлю здійснено за неконкурентною процедурою «у одного учасника», що в обґрунтуванні пояснено відсутністю конкуренції та потребою здійснити додаткову закупівлю у того самого постачальника.

Гуртожиток №1 Донецького училища культури побудовано у 1963 році. У 2010 році було прийняте рішення про його реконструкцію. Тоді переможцем (теж за процедурою «у одного учасника») було визначено «Донсервісбуд». Але під час реконструкції були виявлені деформації та пошкодження фундаментів та стін, із за тривалого терміну екплуатації будівлі без капремонту.

Замовник зробив висновок, що для закінчення роботи у поточному році необхідно провести закупівлю робіт за неконкурентною процедурою.

«За ініціативою Донецького училища культури для поліпшення умов учбово-виховальної роботи проведене перепланування кімнат для самопідготовки студентів, занять аеробікою, та народними танцями. Для поліпшення умов помешкання та учбового процесу до гуртожитку підключено інтернет та телебачення. Покращені санітарно-гігієнічні умови, відкореговане вентиляційне обладнання, подключені кондиціонери», – йдеться в обгрунтуванні.

Засновником ТОВ «Донсервісбуд» є Тимофій Таможніков. Раніше фірма неодноразово отримувала підряди за процедурою «у одного учасника» на будівництво шкіл в Донецькій області.