Одеська мерія, Нацбанк, кіровоградські судді та ЦВК витратили мільйон на кондиціонери
06.12.2011   //  

Ряд державних установ з 25 по 30 листопада за результатами тендерів уклали угоди на придбання кондиціонерів на 893 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Головне управління господарського забезпечення та організації будівництва Національного банку України за 181 тис грн. придбало у ТОВ «Івік» 12 кондиціонерів з монтажем в фізкультурно-оздоровчому центрі НБУ по вул.Драйзера, 2-г та Розрахунковій палаті по просп.Науки, 7. Також ТОВ «УЛІС Сістемс» замовлено роботи з модернізації системи пожежної сигналізації в трьох кабінетах адмінбудинку №1 по вул.Інститутській, 9 (кабінети №409-411) вартістю 14,8 тис грн. Таким чином сигналізація для одного кабінету коштуватиме майже 5 тисяч гривень.

В тендері на постачання кондиціонерів також брало участь ТОВ «Є-інжиніринг», яке пропонувало обладнання за 131 тис грн., або майже в півтора рази дешевше від фірми-переможця. Однак ця пропозицію була відхилена, оскільки кондиціонери «Є-інжиніринг» мали габаритні розміри на кілька сантиметрів більші та мали дещо гірші технічні характеристики від бажаних Нацбанком.

Одеський міськвиконком замовив ФО-підприємець Хрістов В.Л. роботи з демонтажу кондиціонерів вартістю 14,4 тис грн. Потрібно демонтувати 31 кондиціонер в будівлі за адресою вул. Верстатобудівна, буд. 12, 1-ий поверх. Тут з липня 2011 року знаходиться відділ державних реєстраторів виконкому Одеської міськради.

Територіальне управління Державної судової адміністрації України за 190 тис грн. придбало 56 кондиціонерів у невідокремленого підрозділу «Інком-Кіровоград» ПАТ «Інформаційні компьютерні системи». Кондиціонери мають бути до Нового року поставлені в Кіровський районний суд м. Кіровограда за адресою вул. Габдрахманова, 7. Більш дешева пропозиція підприємця Вдовіченко Олега Васильовича (154 тис грн.) була відхилена, оскільки подана ним на тендер документація була не прошита.

Центральна виборча комісія за 508 тис грн. придбала у ТОВ «Вілія-Буд» 13 систем кондиціювання повітря. Більш дешеві пропозиції від ТОВ «Гудвілл Концепт» (357 тис грн.) та ТОВ «АРТ-Клімат» (210 тис грн.) через відсутність авторизаційних листів від виробників кондиціонерів та дещо гірші технічні показники від бажаних Центрвиборчкомом.