Через «НГ» постраждав черговий чиновник
06.12.2011   //  

Злобствувати, як з «Енергоатомом»,  не будемо. Просто зафіксуємо. Сухі рядки інформації:

«Начальника Управління капітального будівництва Донецької міськради Федора Федоренка звільнено з посади за купівлю дорогого автомобіля  — Volkswagen Passat Limousine B7 Comfortline вартістю 324 тис. грн. «Це питання набуло значного розголосу… що Донецька міськрада за бюджетні гроші придбала автомобіль „Лімузин“… Ми розібралися через скарбницю, фінансові ресурси, де оплачувалися гроші від госпрозрахункової діяльності донецького управління капітального будівництва», — сказав мер міста Олександр Лук’янченко».

Кілька днів тому на адресу «Наших грошей» прийшов лист від невідомого, але добре обізнаного громадянина. Він звинуватив редакцію у тому, що ми паплюжимо чесних людей, через те  що:

«За весь период работы УКСа в качестве хозрасчетной организации (с 1991 года) он не получал ни одной копейки бюджетных средств на свое содержание. УКС Донецкого городского совета зарегистрирован плательщиком всех налогов и сборов в государственный и местный бюджеты, Пенсионный фонд. УКС обеспечивает работой 66 человек, которым регулярно, без задержек, выплачивается заработная плата. 9 месяцев 2011 года УКС закончил с чистой прибылью в 623 тыс. грн. Таким образом, автомобиль был приобретен за собственные средства предприятия, а не за бюджетне».

Ну і висновок:

«Кроме того, автомобиль Volkswagen Passat 7 отнюдь не относится к классу лимузинов, а является достаточно хорошим автомобилем среднего уровня безопасности и комфорта. В связи с этим возникает вопрос, кому и зачем необходимо дезинформировать общественность и раздувать ажиотаж вокруг покупки предприятием автомобиля за собственные заработанные средства?».

Ми вирішили не відповідати. Ні про те, що чоловік формально правий, ні про те, що «Наші гроші» трактують кошти держпідприємств, як народні. Бо найбільше проблем саме із цими «підприємствами». Одні купують Мерседеси для Мінюсту, інші – вишки для Бойка.

Усі претензії, панове, до Лук’янченка. Це ж він перевіряв, чи за зароблені гроші машинку купили, чи за бюджетні. А ще – до ваших очільників у Києві. Бо, якби їхній рейтинг за рік до виборів  не накрився мідним товаром народного вжитку, не було би цієї істерії зі звільненнями. А зараз народ, знаєте, трохи нервовий. І ми особисто не впевнені, чи вдасться  його заспокоїти такими піар-ходами.

Блог від: Олексій Шалайський