Києво-печерський Павел посадив людину в СІЗО через сюжет каналу «1+1»
04.12.2011   //  

Гроші, які виділені державою на реконструкцію Києво-Печерської лаври, виявились вкраденими. Однак винною призначено людину, яка не має до цього жодного стосунку. Про це в «Цензор.нет» пише Сергій Сухобок.

За даними слідства,  створена у квітні 2010 року фірма «Регіон-агробуд» уже влітку отримала ліцензії на будівництво, а згодом перемогла в тендерах на суму 38 млн. грн.

Сам «Регіон-агробуд» жодних робіт не вів, наймаючи підрядників. Одним із найбільших була «Троїцька артіль», яка знаменна тим, що мала три рахунки, одним із яких управляв бухгалтер артілі і разом із тим казначей Києво-печерської лаври Варсонофій.

За державні гроші, які перейшли з рахунку «Регіону» на рахунки артілі директор останньої – Демиденко – купував приватний автотранспорт, оплачував навчання дочки в КНУ, а також переказував мільйонні суми на рахунки фірми зятя, яка гасила цими коштами свої валютні кредити.

«Архімандрит Варсонофій в цей час відзначився тим, що переказав  1.24 млн. грн. на рахунки фірми, яка за всіма ознаками виглядає як конвертаційний центр»,- пише автор.

У липні 2011 року засновники призначили новим директором «Троїцької артілі» К.Борисова. Піднявши фінансову документацію, він оповістив настоятеля Лаври Павла про крадіжки грошей.

Після цього він не тільки перестав бути директором, а й потрапив в СІЗО.

Головною причиною такого повороту став сюжет програми «Гроші» телеканалу  «1+1» . Нагадаємо, що цей сюжет, який критикував матеріальні статки очільників Лаври, викликав бурхливу реакцію настоятеля Павла.

Як стверджують джерела автора статті, цей сюжет церковні ієрархи протрактували як замовлений, а відтак вирішили, що це справа рук Борисова, який за кілька тижнів до цього сповіщав про розкрадання державних і церковних коштів.

Річ у тому, що свого часу Борисов, будучи послушником, виконував роль  прес-секретаря при Варсонофії, а тому мав стосунки з різними ЗМІ.

Хоча жодного підпису Борисова на документах немає, податкова міліція вирішила його арештувати, на що суд дав дозвіл. Ситуація матиме продовження…

 Сюжет програми «Гроші», через який у СІЗО потрапив послушник