Буферний розподільник для «єврофанів» в Донецьку коштуватиме 27 мільйонів
28.11.2011   //  

Управління капітального будівництва Донецької міськради 22 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Данком» на будівництво буферної зони в Куйбишевському районі. Вартість угоди склала 27,53 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Закупівлю проведено за неконкурентною процедурою «у одного учасника», що в обґрунтуванні пояснено нагальною потребою в роботах.

Буферна зона призначена для очікування пасажирами їх приїзду до аеропорту в процесі відльоту з міста. При будівництві зони передбачено улаштування паркувальних міст для легкового транспорту та автобусів, контрольно-пропускних пунктів, модульних туалетів, торгівельних павільйонів, майданчиків господарського призначення, благоустрій  території, зовнішнє освітлення, тощо.

«З метою забезпечення дотримання строків щодо завершення робіт з будівництва буферної зони в Куйбишевському районі керівництвом УЕФА поставлено перед замовником задачу виконати всі роботи та ввести об’єкт до експлуатації в строк – до початку проведення в Донецьку заходів з фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з  футболу», – вказано в документі.

Раніше офіційний сайт підготовки Донецька до Євро-2012 повідомляв, що у Донецьку обрано земельну ділянку для розміщення буферної зони площею 2,93 га по вулиці Стратонавтів Куйбишевського району біля плавального басейну «Дельфін».

Донецьке ТОВ «Данком» заснував Андрій Довгопол. Раніше підприємство отримало підряд на поточний ремонт дороги Слов’янськ – Донецьк – Маріуполь вартістю 84,53 млн грн.