Партнер Олександра Януковича став постачальником меблів для донецьких гуртожитків під Євро-2012
24.11.2011   //  

Донбаська національна академія будівництва і архітектури 14 листопада уклала низку угод на придбання меблів на загальну суму 2,22 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі « в одного учасника», оскільки академія закуповує меблі для своїх гуртожитків, які приймуть гостей Донецька у період проведення Євро-2012. Розпорядником коштів, виділених з державного бюджету, є Укрєвроінфрапроект Бориса Колеснікова.

У ТОВ «Перший Український торговий дім» за 956 тис грн. придбано 550 ліжок в комплекті. Вартість одного ліжка склала 1739 грн.

ТОВ «Веллекс» за 1,07 млн грн. поставить 418 наборів меблів для умеблювання кімнат та їдальні. ТОВ «Компанія Май’єр» отримає 191 тис грн. за стільці та сидіння (гарнітур для відпочинку – 25 од., стільці учнівські – 600 од., стільці кухонні – 80 од., табурети – 130 од.).

Вищезгадані компанії були обрані постачальниками за результатами моніторингу ринку. В обґрунтуванні закупівлі повідомляється, що ТОВ «Веллекс» працює більш 12 років та займає лідируючі позиції в Донбаському регіоні по виробництву і комплектації меблевої продукції; ТОВ «Компанія Май’єр» працює більш 10 років та має значний досвід в роботі з бюджетними установами  освіти, культури та охорони здоров’я; ТОВ «Перший Український торговий дім» працює більш 10 років і був багато разів переможцем конкурсних торгів за бюджетні кошті та має значний перелік позитивних відгуків.

Разом з тим ТОВ «Перший Український торговий дім» було засновано лише в листопаді 2011 року Григорієм Черних.

Основним засновником ТОВ «Веллекс» є В’ячеслав Гребенніков, відомий як бізнес-партнер Олександра Януковича, вони з президентським сином є співзасновниками ТОВ «Столичний стиль».