Донецька мерія заплатила за наукове обґрунтування необхідності прибирати опале з дерев листя
22.11.2011   //  

Донецький міськвиконком 14 листопада за результатами тендеру уклав низку угод на вивчення екологічної ситуації в Донецьку на 155 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Донецький національний університет за 65 тис грн. має розробити пілотний проект системи біологічних індикаторів для контролю забруднення водотоків міста нафтопродуктами та фенолами. Для цього треба закласти в межах Донецька моніторингові створи для контролю за пріоритетними забруднювачами водойм (2 створу в руслі річки Кальміус): перший в точці до попадання в річку промислових скидів ЗАТ«Донецьксталь-металургійний завод», другий в точці після промислових скидів підприємства.

ТОВ «Технопарк ДонДТУ «Унітех» за 60 тис грн. має оцінити забруднення грунтів балки Рутченківська та за 30 тис грн. визначити екологічну небезпеку листя дерев міста в результаті осіннього листопаду і підготувати рекомендації по їх утилізації.

Компанія повинна до 15 грудня визначити концентрацію забруднюючих компонентів у відібраних пробах ґрунтів і листя дерев, дати оцінку можливого забруднення грунтів з боку опалого листя і визначити ступінь їх екологічної небезпеки і підготувати рекомендації щодо утилізації листя.

Одним з засновників ТОВ «Технопарк ДонДТУ «Унітех» є Євген Башков, відомий як проректор Донецького національного технічного університету.