Каськів розпиляв 30 мільйонів на регіональній концепції сміття між офшором, одноденкою і «пористом»
21.11.2011   //  

ДП «Національний проект «Чисте місто» 10 листопада за результатами тендеру уклало низку угод на розробку техніко-економічного обґрунтування системи комплексів з переробки твердих побутових відходів в містах: Києві, Харкові, Тернополі, Чернівцях, Хмельницькому, Сумах як складової Національного проекту «Чисте місто». Загальна вартість угод склала 30,14 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Розробку для шести міст виконають три компанії. ТОВ «Атлас ВордБілдінгСистемс Україна отримає 5,62 млн грн. та 4,75 млн грн., ТОВ «Інститут УкркомунНДІпроект» – 5,58 млн грн. і 4,74 млн грн., ПАТ «Комфорт-сервіс» – 4,73 млн грн. і 4,73 млн грн.

На протязі 120 днів компанії мають розробити концепції поводження з відходами для кожного з міст, кошториси, фінансово-економічні обґрунтування та інші документи (повністю технічне завдання тут).

Київське ТОВ «Атлас ВордБілдінгСистемс Україна» засновано Ларисою Тарнавською та компанією «АВІ лтд» (Сейшельські острови). Фірма повідомляє про себе як про учасника групи AWI, якій належать також підрозділи у Великобританії, Німеччині, Китаї та Польщі. Група займається зведенням сталевих будівель. В Україні компанія презентує шість своїх об’єктів, в тому числі будівлі  «Рошену», «Оболоні», «Кока-коли».

Харківське ТОВ «Інститут УкркомунНДІпроект» в травні 2011 року зі статутним капіталом у розмірі 1 тис грн. зареєстровано на харків’янина Надірлі Тимур Загід огли, відомого як засновник збанкрутілої компанії «Інвестсервіс-2000».

Київське ПАТ «Комфорт-сервіс» входить до групи компаній ««Комфорт-Інвест». Одним з керівників є Василь Савенко, який у 2006 році балотувався до Верховної Ради за списком блоку Пора-ПРП.

На сайті «ВДЗ» опубліковано протокол розкриття конкурсних пропозицій, в якому замість інформації про всіх учасників тендеру та пропонованих ними цін міститься лише пуста табличка. (Для тих, хто не може відкрити протокол з “ВДЗ” через відсутність доступу на цей сайт – копіюємо протокол сюди).

ДП «Національний проект «Чисте місто» входить до структури Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України, яке очолює лідер «Пори» Владислав Каськів.

Останнім часом Держагентство Каськіва провело кілька тендерів. В тому числі скандальне визначення австрійської фірми розробником ТЕО для Олімпійських Ігор-2022 в Карпатах. Також було розподілено кілька 42,87 млн грн. на рекламу нацпроектів.

Владислав Каськів в програмі «Велика політика» 18 листопада, коментуючи закиди щодо тендерних скандалів довкола його Держагентства, заявив, що ці скандали пов’язані виключно з великою прозорістю конкурсних торгів агентства, а не корупційними намірами чиновників.

Раніше Каськів заявляв, що фінансування Держагентства з інвестицій та управління національними проектами обійдеться державі в 0,15% держбюджету. Це складає близько 50 млн грн.