Слідчі по справі вакцин Тимошенко отримали ще 2 мільйони
18.11.2011   //  

ДП «Укрвакцина» 10 листопада уклало угоду з міжнародною компанією «Akin Gump Strauss Hauer & Feld llp» на консультативні послуги з юридичних питань і послуги представництва у зв’язку з цивільним, торговельним чи трудовим правом. Вартість угоди склала 2,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», що пояснено висновком юридичної експертизи від 27.09.2011 року №126/136-e та Постановою КМУ від 25.07.2011 року №837. Текст юридичного висновку не опубліковано, також невідомо про автора цього документу.

Нагадаємо, в жовтні ДП «Ресурспостач» Державного агентства резерву уклало угоду вартістю 4,95 млн грн. з «Akin Gump Strauss Hauer & Feld, llp» на оплату додаткових документів щодо діяльності уряду Юлії Тимошенко, які не були включені до попереднього звіту міжнародних слідчих.

В вересні 2010 року держпідприємство «Укрвакцина» найняло компанію «Akin Gump Strauss Hauer and Feld» для консультування з приводу контрактів на постачання в Україну вакцини за часів уряду Юлії Тимошенко. Щоб розплатитись за цим контрактом з юристами уряд розпорядився продати облігації внутрішнього державного займу на 1,9 млн грн.