Григоришинське обленерго закупило потужних лічильників по шість тисяч
18.11.2011   //  

ВАТ «Черкасиобленерго» 11 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ПП «Салон «Софт» на закупівлю 242 одиниць лічильників електричної енергії за 1,45 млн грн. Вартість одного лічильника склала близько 6 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В документації конкурсних торгів вказано, що закуплено багатофункціональні двонаправлені лічильники активної та реактивної електричної енергії. Програмований електронний прилад забезпечує можливість вимірювання електричної енергії та потужності, а також моніторинг і контроль параметрів електричної мережі та якості напруги. Його функціональні можливості повинні дозволяти організовувати багатотарифний облік споживання електроенергії, автоматичне зчитування та архівацію даних вимірів, так само автоматизованих систем комерційного обліку електроенергії.

71% акцій «Черкасиобленерго» належать державі в особі Фонду держмайна та ЗАТ «Українська енергозберiгаюча сервiсна компанiя». 26,63% акціями підприємства володіє офшорна компанія з Кіпру «Garensia Enterprises Limited», яка також володіє частками акцій «Харківобленерго», «Вінницяобленерго», «Волиньобленерго», «Крименерго». Компанія входить в групу «Енергетичний стандарт» російського бізнесмена Костянтина Григоришина.

Засновником ПП «Салон «Софт» є мешканець Черкас Сергій Сватков.