Черкаська мерія повідомила, що лічильники тепла подешевшали в два рази
18.11.2011   //  

Після публікації матеріалу «Всеїдні карасі в черкаській воді», в якому йшлось про придбання черкаською мерією лічильників тепла у ТОВ «Спецдревцентр» на суму 1,21 млн грн. по цінам, які могли значно відрізнятись від ринкових, до редакції «Наших Грошей» надійшло повідомлення за підписом Ірини Коваль з відділу зв’язків з громадськістю Черкаської міськради.

Пані Коваль спочатку назвала наш матеріал «некоректним, інформація викладена однобоко і без коментарів іншої сторони». Далі голова комітету з конкурсних торгів Олександр Барабоха пояснює, що всі тендерні процедури з боку мерії було проведено вірно.

Однак наприкінці листа йдеться про те, що ТОВ «Спецдревцентр», з яким, нагадаємо, було укладено угоду на придбання лічильників на 1,2 млн грн., «знайшло можливість виконати умови угоди за значно нижчими цінами без погіршення якості предмету закупівлі, виконуючи усі умови відповідного договору. В результаті суму закупівлі було зменшено до 572 тис. грн.».

Про те, коли саме було зменшено ціну лічильників – до чи після публікації в «Наших Грошах» – не повідомляється. Не повідомляється і про те, чому у «Спецдревцентру» не було можливості подати конкурсну заявку за ціною вдвічі нижчою від першого варіанту.

Публікуємо весь текст листа:

«Ваш матеріал “Всеїдні карасі в черкаській воді” є некоректним, інформація викладена однобоко і без коментарів іншої сторони. Прошу розмістити позицію Черкаської міської ради на вашому ресурсі.

«ТОВ «Спецдревцентр» пропонує нижчу ціну і виконує усі вимоги тендерної процедури»

Цього року Черкаська міська рада провела 160 тендерів, іще 7 – в процесі завершення. ТОВ «Спецдревцентр» подавав заявку на участь у 16 із них. І лише у 5 процедурах став переможцем.

– Нам закидають, що час від часу знімаємо із торгів деяких учасників, які не відповідають кваліфікаційним критеріям, – пояснює голова комітету з конкурсних торгів Олександр Барабоха. – Але ж ці критерії визначені Законом України «Про здійснення державних закупівель». Ми повинні знімати їх із торгів, інакше – порушимо закон. Фірми-учасники повинні надавати відгуки щодо виконання аналогічних договорів, чого не зробили учасники ПП «БТК-Лад» у тендері на придбання бікроеласту та ТОВ «НВП «Укрресурс» у процедурі на придбання контейнерів. «Укрресурс», крім того, не наддав забезпечення пропозиції конкурсних торгів. Так само і ПП «Аква Холл», і ТОВ «Елітор-Буд» у тендері на придбання бікроеласту. До того ж, пропозиції ТОВ «Спецдревцентр» були нижчими від запропонованих іншими фірмами, які довелось зняти у зв’язку із невідповідністю останніх кваліфікаційним критеріям та за відсутності забезпечення пропозиції конкурсних торгів. Приклад цінових пропозицій фірм-учасників тендеру на придбання бікроеласту:

Спецдревцентр – 25,50 грн/м2
БТК-Лад – 26,85 грн./м2
Авка Холл – 28,85 грн/м2
Елітор-Буд – 28,05 грн/м2.

Що стосується тендеру на закупівлю лічильників: спочатку угоду було підписано із ТОВ «Спецдревцентр» на суму 1,2 млн. грн., але підприємство знайшло можливість виконати умови угоди за значно нижчими цінами без погіршення якості предмету закупівлі, виконуючи усі умови відповідного договору. В результаті суму закупівлі було зменшено до 572 тис. грн.»