Облагородження скверу біля Донецької ОДА силами «новоутворення» коштує 27 мільйонів
17.11.2011   //  

Управління капітального будівництва Донецької міськради 8 листопада уклало низку угод з ПП «БК «Інтербуд» на реконструкцію місць відпочинку в Донецьку на загальну суму 82,21 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Реконструкція скверу, прилеглого до будівлі облдержадміністрації поряд з бульваром Пушкіна, коштуватиме 27,40 млн грн. Реконструкція західної сторони набережної ріки Кальміус від проспекту Мира до бульвару Шевченко – 27,26 млн грн., парку культури та відпочинку ім.А.С.Щербакова – 27,54 млн грн.

Всі торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», що аргументується необхідністю терміново підготувати місця відпочинку до Євро-2012, яке пройде в Україні наступного літа.

Щодо скверу поряд з облдержадміністрацією повідомляється, що він знаходиться у занедбаному стані, прийшов в непридатність каскад фонтанів, у незадовільному стані тротуари та місця відпочинку, освітлення, відсутні  малі  архітектурні  форми. Передбачено улаштування пішохідних алей, майданчиків – для відпочинку, освітлення території, посадку дерев цінних порід, декоративних кущів, облаштування газонів, розбивку квітників, улаштування поливальної системи, малих архітектурних форм, влаштування фонтанів.

Ділянка західної сторони набережної ріки Кальміус розташована у центральній частині міста та в безпосередній близькості від стадіону «Донбас-Арена». Передбачено улаштування пішохідних алей, майданчиків – для відпочинку та спорту, улаштування зон відпочинку біля води, паркування для автотранспорту, освітлення території, посадку дерев цінних порід, декоративних кущів, облаштування газонів, розбивку квітників, улаштування поливальної системи, малих архітектурних форм, влаштування фонтанів.

«Парк культури та відпочинку ім. О.С.Щербакова м. Донецька має вид сучасного європейського парку аналога якому немає в Україні», – йдеться в обґрунтуванні.

Термінової реконструкції потребує ділянка парку, що межує з одного боку з аквапарком (будівництво на завершальному етапі) та першим міським ставком. Основні роботи що необхідно виконати: улаштування пішохідної алеї, майданчиків – для відпочинку, скейтерів, стрибків (слайдів), слалому, освітлення та озеленення  території ,  влаштування малих архітектурних  форм.

В обґрунтуванні закупівель жодним чином не пояснюється вибір ПП «БК «Інтербуд» у як компанії, окрім якої ніхто в Донецьку не зможе виконати вищевказані роботи.

ПП «БК «Інтербуд» було створено 30 вересня 2011 року за адресою вул. Поліграфічна, буд. 3д в Донецьку. Директором компанії є Євген Ігорович Татаренко.