Фірташ засвітив ціну на газ для народу – на опалення бюджетників по $570
15.11.2011   //  

Комунальне підприємство Вінницької міськради «Вінницяміськтеплоенерго» 3 листопада уклало угоду з ПАТ по газопостачанню та газифікації «Вінницягаз» на постачання природного газу у листопаді 2011 р. – грудні 2012 р. Вартість угоди склала 365,22 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

За 203,97 млн. грн. придбано 155,80 млн. м3 газу для виробництва теплової енергії, яка споживається населенням та релігійними організаціями. Вартість тисячі кубометрів склала 1309 грн.

За 161,24 млн. грн. придбано 35,42 млн. м3 газу для виробництва теплової енергії, яка споживається бюджетними установами та організаціями та іншими споживачами. Вартість тисячі кубометрів склала 4552 тис грн., або $569.

Ціна російського газу для України в четвертому кварталі 2011 року складає $400 за тисячу кубометрів, а наступного року може збільшитись ще на 100 доларів.

ПАТ «Вінницягаз» контролюється групою Дмитра Фірташа.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника» через відсутність альтернативи на придбання природного газу у іншого постачальника на території Вінницької області. Неукладання або несвоєчасне укладання договорів з ПАТ «Вінницягаз» призведе до припинення/обмеження газопостачання підприємству з 1 листопада 2011 року. Терміновість укладання договору пов’язана з тим, що «Вінницяміськтеплоенерго» повинно до 1 січня укласти договори з усіма абонентами, серед яких є державні підприємства, які також повинні оформити процедуру закупівлі теплової енергії за державні кошти.

Вартість газу в Україні регулюється Національною комісією з регулювання енергетики. Граничний рівень ціни на природний газ для промислових споживачів та інших суб`єктів господарювання, для установ та організацій,  що фінансуються з державного  і  місцевих бюджетів без урахування податку на додану вартість, збору до затвердженого тарифу на природний газ у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування, розподіл і постачання природного газу за регульованим тарифом затверджено на рівні 3382,00 грн  за 1000 м3.