Фірми януковичів розіграли «Донбасенерго» на півмільярда
15.11.2011   //  

ПАТ «Донбасенерго» 7 та 8 листопада за результатами тендерів уклала угоди на постачання вугілля на Старобешівську та Слов’янську ТЕС на загальну суму 538,78 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Сварожеч» отримало підряд вартістю 537,50 млн грн. на постачання 250 тис тон вугілля марки А та 250 тис тон вугілля марки П.

Ще один підряд на поставку 750 тон антрациту АО (25-70) вартістю 1,28 млн грн. отримало ТОВ «ДТЕК трейдінг» Ріната Ахметова.

В тендері, де перемогу отримала компанія «Сварожеч», брала участь також пов’язане з фірмою-переможцем Асоціація «Фінансових, промислових та торгівельних підприємств «Донбаський Розрахунково-Фінансовий Центр» (ДРФЦ).

Пропозиція ДРФЦ склала 532,00 млн грн. Конкурсний комітет двічі виносив рішення про акцепт пропозиції – 6 та 20 жовтня. За результатами останнього акцепту було обрано більш дорогу пропозицію компанії, чий статутний капітал складає 20,5 тис грн.

Зараз засновниками ТОВ «Сварожеч» є Всеволод Бухтіаров та Максим Еккерт. До березня 2011 року до складу засновників також входив Віталій Беляков, який зараз є президентом асоціації «ДРФЦ».

Засновниками асоціації «ДРФЦ» з березня 2011 року є ТОВ «ДРФЦ» (99,99% статутного капіталу) та ТОВ «Східна транспортна компанія» (0,01%). Єдиним засновником останньої компанії є Віталій Беляков. Він також є мінорітарним співзасновником ТОВ «ДРФЦ», де 99,99% статутного капіталу належить віргінському офшору «Сароне Холдінгс Лімітед».

На початку 2000-х років асоціація «ДРФЦ» відносилась до сфери впливу народного депутата від Партії регіонів Едуарда Пртуника. Також до складу засновників асоціації входило ТОВ «СПС-груп», пов’язане з особами, що брали безпосередню участь у створенні резиденції Віктора Януковича «Межигір’я».