Сумський підряд наблизив сімейну фірму керівників «Укравтодору» до півмільярдного заробітку
14.11.2011   //  

Служба автомобільних доріг у Сумській області 9 листопада уклала угоду з ТОВ «Юнікобуд» на капітальний ремонт ділянки державної траси (М-02) Кіпті – Глухів – Бачівськ (на Брянськ) км 221+911 – км 226+800 в Сумській області. Вартість угоди склала 6,30 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки компанія «Юнікобуд» є генпдірдяником ремноту цієї траси і вже на 90% виконала роботи. Однак через значне підвищення цін на будівельні матеріали та необхідність виконання додаткових робіт попередня угода була розірвана і зараз укладена нова на виконання залишків робіт вартістю понад 6 мільйонів гривень.

ТОВ «Юнікобуд» має засновниками донеччанина Челябі-заде Юсіф Узеир Огли і ТОВ «Дор-Строй». Засновниками «Дор-строю» є британські фірми «Любові файнес лімітед», «Десісан лімітед» та киянка Тоня Наумкіна. Раніше в засновниках підприємства значились Ірина Демішкан та Ігор Мездрін, який є сином першого заступника голови Служби автодоріг Миколи Мездрина. Ірина Демішкан є дружиною голови «Укравтодору» Володимира Демішкана, якого вважають особистим другом Віктора Януковича.

З врахування останньої закупівлі, цього року «Юнікобуд» і «Дор-строй» отримали підряди держпідприємств «Укравтодору» в Сумській, Дніпропетровській,  Херсонський, Чернівецькій та Кіровоградський областях на загальну суму 498,40 млн грн.