Азаров викинув 7 мільйонів на комп’ютерну архівацію зв’язку з народом
14.11.2011   //  

Державна установа «Урядовий контактний центр» 3 листопада уклала угоду з ТОВ «БМС Консалтінг» на розвиток та модернізацію програмно-технічного комплексу вартістю 7,10 млн грн. Роботи потрібно виконати до кінця 2011 року. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки «БМС Консалтінг» є розробником цього комплексу, впровадженого в 2009 році.

Програмне забезпечення побудоване на базі рішення Cisco IPCC Express. Програмно-технічний комплекс забезпечує зберігання інформації, яка надходить до Центру (утворення та оновлення страхових копій бази даних, контроль цілісності баз даних та дублювання найбільш цінної інформації). Додатково «БМС Консалтінг» забезпечує комплекс Центру технічною підтримкою, усуває недоліки, які виникають у роботі комплексу та супроводжує програмне та технічне забезпечення.

За даними «Діловової столиці», «БМС Консалтінг» належить власнику молочної компанії «Milkiland» Анатолію Юркевичу.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Микола Азаров неодноразово заявляв про необхідність скорочення державних видатків через брак коштів в бюджеті і про марнотратство чиновників, які витрачають значні кошти на комп’ютерне забезпечення.

Разом з тим, у жовтні уряд видав постанову, якою на 2 млн грн. збільшив фінансування Господарсько-фінансового департаменту секретаріату Кабінету міністрів, з яких 1,5 млн грн. мало піти на підвищення зарплат працівникам урядового апарату.

Загалом урядовий госпфіндепартамент в 2011 році має фінансування понад 315 млн грн. за даними ЗМІ, ця сума перевищує витрати на секретаріат Кабміну за останні два роки, незважаючи на скорочення чисельності апарату уряду і реорганізації міністерств. Витрати держбюджету на Кабмін за останні два роки виросли на 12%.