Маріупольський порт за 50 мільйонів замовив компанії, яка належить «офшорам», розчистку водних шляхів
11.11.2011   //  

ДП «Маріупольський морський торговельний порт» 3 листопада за результатами тендеру уклав угоду з ПАТ «Чорномортехфлот» на роботи з комплексного технічного обслуговування для підтримки навігаційних глибин на різних водних об’єктах порту в 2011 – 2012 роках. Вартість угоди склала 50,30 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з документацією конкурсних торгів, порт замовив переміщення ґрунтових наносів з місць проведення робіт на підводний відвал. Метою цього є створення необхідних навігаційних умов на різних водних об’єктах, достатніх для безпечного плавання транспортних суден із установленою осадкою протягом усього розрахункового періоду здійснення навігації. Послуги мають надаватися протягом 2011-2012 років.

Акціонерами ПАТ «Чорномортехфлот» є кіпрські компанії «Луксiна констракшнз лтд», «Берамел iнвестментс лтд», «Мадонiум трейдiнг лтд», «Старлент менеджмент лтд». За неофіційними даними, бенефіціарами офшорних фірм можуть бути члени сім’ї народного депутата Юрія Крука.

Раніше «Чорномортехфлот» отримав підряд вартістю 104,56 млн грн. на реконструкцію гідротехнічних споруд веслувального каналу та воднолижного стадіону в Дніпропетровській області.