Фірми, історично пов’язані з Балогою, взяли ще 50 мільйонів на порятунок Закарпаття (додано)
11.11.2011   //  

(додано інформацію прес-служби “Єдиного Центру” про власників ПАТ «Мукачівська ПМК № 77»)

ДП «Об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів Закарпатської області» 3 листопада за результатами тендерів уклало низку угод на берегоукріплювальні роботи загальною вартістю 48,99 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ПАТ «Мукачівська ПМК № 77» за 10,83 млн грн. здійснить реконструкцію берегоукріплення і посилення водозахисної дамби р. Тиса в районі ПЗ 258-260 Тячівського району та за 24,66 млн грн. здійснить реконструкцію дамб та гідротехнічних споруд системи Чорний Мочар (перша черга) Мукачівського району.

ПАТ «Мукачівська ПМК № 77» за 1,45 млн грн. здійснить захист від затоплення водами р. Шопурки смт. В. Бичків (додаткові роботи) Рахівського району. Понад 70% акцій підприємства акумулювали брат міністра надзвичайних ситуацій Віктора Балоги Павло Іванович Балога (26%) та Лiлiя Володимирівна та Вiталiя Іванівна Балоги, у власності яких по 23% акцій.

ВАТ «Хустська ПМК-240» за 13,50 млн грн. здійснить берегоукріплення р. Тиси вище м. Тячів у районі ПЗ 261-262 Тячівського району. Згідно з базою даних ДКЦПФР, більше 51% акцій «Хустської ПМК» належать сім’ї голови правління підприємства Василя Попадинця, який є членом «Єдиного центру» Віктора Балоги.

Всього з початку року, Мукачівська, Хустська та Виноградівська пересувні механізовані колони, які пов’язані з Віктором Балогою та його сімєю, отримали від Об’єднаної дирекції будівництва водогосподарських об’єктів Закарпатської області 137,06 млн грн.

Після опублікування цієї інформації до редакції “Наших Грошей” надійшов лист від прес-служби партії “Єдинй Центр”. В листі спростовується причетність родичів лідера Єдиного Центру, міністра надзвичайних ситуацій Віктора Балоги до діяльності ПАТ «Мукачівська ПМК № 77». До листа також додано документ, який нібито має свідчити про зміну власників. Після його вивчення ми опублікуємо історію зміни власників мукачівської фірми. Наразі публікуємо весь текст від прес-служби ЄЦ:

“Інформація про те, що акціями цього підприємства володіють члени родини урядовця, не відповідає дійсності.  Справді, раніше «Мукачівська ПМК № 77» перебувала у власності брата В.Балоги Павла та родичів останнього. Однак ще на початку 2011 року це підприємство перейшло у фактичне володіння інших акціонерів. Юридичне оформлення зміни власності завершилося в листопаді. Операція купівлі-продажу цінних паперів була проведена через філію «Промінвестбанку» в м.Ужгород, що підтверджено відповідними офіційними документами цієї фінансової установи (додаються). Очевидно, зміна власника ПАТ «Мукачівська ПМК № 77» з нез’ясованих причин не була відображена у базах даних Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку, що призвело до появи в ЗМІ викривленої інформації.

На сьогодні ні особисто міністр В.Балога, ні жоден із його родичів не мають ані найменшого стосунку до названого підприємства та до будь-яких видів його діяльності. Тому будь-які згадування міністра або членів його родини у зв’язку з ПАТ «Мукачівська ПМК № 77» будуть розцінюватися як поширення неправдивої інформації і можуть стати підставою для оскарження згідно з чинним законодавством”, – йдеться в повідомленні прес-служби ЄЦ.